Nieuws

Burgerplatform aan zet Speciaal

In een turbulent verlopen raadsvergadering op 19 januari j.l. besloot de Raad van de Gemeente Roerdalen uiteindelijk om het Burgerplatform Zwemmend Roerdalen de kans te geven om middels een aanbesteding op zoek te gaan naar marktpartijen die het mogelijk maken om de plannen uit hun Haalbaarheidsonderzoek voor het Apollocomplex in Melick te realiseren.

Voorafgaand aan de vergadering hielden de voorzitter van het Platform, Cor Snoeijs en Roel Wijnands, lid van zwemvereniging De Roersoppers een gloedvol pleidooi voor behoud van een binnenzwembad binnen de gemeente Roerdalen. Veel leden van “de Roersoppers” en de startgemeenschap Patrick- de Roersoppers waren weer aanwezig op de publieke tribune en gaven ook mondeling blijk van hun ondersteuning.

Hun geduld werd zwaar op proef gesteld, want pas om 23.45 uur werd het voorstel van Platform Zwemmend Roerdalen positief afgestemd met 18 stemmen voor en 1 tegen.Roerdalen Roer Je! Laat je horen! Op deze manier eindigt de 'politieke zoektocht' in sluiting van het Apollobad ZONDER een alternatief. Als Zwemmend Roerdalen zitten wij niet stil. Wij willen een deugdelijk onderzoek laten doen naar een betaalbaar en concreet alternatief.

reddingsboeiHelp ons en teken de petitie

 

 

Lees meer...

Trots en Vertrouwen

Op 29 oktober 2016 maakte de Cor Snoeijs, voorzitter van platform Zwemmend Roerdalen, gebruik van het spreekrecht en sprak de voltallige gemeenteraad toe. Hieronder staat de intergrale tekst van zijn toespraak.
Lees meer...

Het einde... of toch niet?

De raadsvergadering zit er op en wij maken de balans op. We zijn blij dat de gemeenteraad haar complimenten heeft uitgesproken over het werk dat er is verricht. Het plan dat we hebben aangeboden voldoet helaas niet aan alle wensen van de gemeente.
Lees meer...

Open dag

Evenement Details:

  • Datum: - -
  • Plaats:Apollocomplex Melick, gemeente Roerdalen
  • Website

We nodigen u graag uit om bij ons een kijkje te komen nemen tijdens de open dag in en rond het Apollocomplex in Melick.

Lees meer...

Toekomstbeelden Appollocomplex

Wat er al is, is voor ons een gegeven. Het gaat nu om wat er nog meer zou kunnen zijn. Uitgangspunt is dat de "zorg" hier moet opgaan in "het echte leven". Het gaat om een mogelijk toekomstbeeld, dit heeft nog niets te maken met een breed draagvlak of concrete initiatieven.
Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed

logo